Persbericht naar aanleiding van de Phoenix Brussels-persconferentie 2020-2021

De Phoenix heeft zijn reputatie niet verloochend en het was een Brussels dat meer dan ooit zijn persconferentie hield op donderdag 2 juli voor een bioscoop die tot aan de grens van de maximale sanitaire voorzieningen was gevuld. Enkele tientallen late registraties moesten de laatste dagen zelfs worden geweigerd.

De club koos ervoor om dit evenement in het Kinepolis-complex in Brussel te houden en zo een van de nieuwe partners van de club te eren.

Non, peut-être !

Wat is een betere manier om de bereidheid van de mensen in Brussel uit te drukken dan door deze uitdrukking uit onze regio, die perfect past bij het project dat de club op 2 juli heeft gepresenteerd.

Nikkel Kebsi, de nieuwe General Manager van de club, zegt het luid en duidelijk: we komen uit Brussel en dat willen we nog meer! En het is noch Sven Gatz, Minister van Imago Brussel bij het Gewest, noch Benoît Hellings, Schepen van Sport van de Stad, die hem zal tegenspreken. Beiden hebben hun steun aan de club, de vlaggendrager van teamsports in de hoofdstad, nogmaals bevestigd.

De heer Gatz voegde hieraan toe: « Het Phoenix Brussels Basket heeft de ambitie om een leidende rol te spelen in de Belgische basketbalelite met behoud van een sterke Brusselse identiteit. Ik wil de club en alle sportactiviteiten die bijdragen aan de bevordering van het imago van Brussel en die aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van de ongelijkheden en het opbouwen van een beter leven samen. »

Zoals de heer Hellings zegt: « Het komende seizoen belooft buitengewoon te worden. Onze vier nieuwe rekruten, hun ervaring uit het buitenland, hun Brusselse roots, de motivatie van elke speler en elk personeelslid zullen Brussels naar het hoogste niveau van het Belgische basketbal brengen. Ik twijfel er niet aan dat dit nieuwe seizoen door zijn schittering, door onze resultaten, ons deze laatste maanden van opsluiting en onderbreking van alle sporten snel zal doen vergeten. Samen zullen we volgend jaar de inspanningen van ieder van ons uitbreiden. Want het zijn deze inspanningen die het mogelijk hebben gemaakt dat Brussels zich de laatste jaren onder de basketbalelite heeft geïnstalleerd. »

Inderdaad, het Brusselse accent zal dit seizoen op alle niveaus van de club te horen zijn.

In de kern van de D1 werden niet minder dan 4 lokale spelers gerekruteerd binnen de 7 Belgen in de ploeg. Het team zal worden geleid door drie coaches die in het Brusselse Gewest wonen.

Als bijkomend teken van dit ‘Brusselse’ karakter, maar ook van de wens om dichter bij de clubs van de hoofdstad te komen, zal Phoenix Brussels op 30 augustus tijdens zijn traditionele jaarlijkse ‘Fan Day’ de eerste wedstrijd van zijn voorbereiding spelen tegen de TDM1-club, Royal IV.

Een compleet team:

De belangrijkste aankondiging van deze persconferentie was de komst van twee nieuwe spelers, naast de vijf reeds eerder aangekondigde inkomende transfers. Ze zijn :

  • Thomas Massamba: Deze 34-jarige, geboren in Congo, Zweedse point guard is een leider in hart en nieren. Als kapitein van het Zweedse nationale team heeft hij een buitengewone visie op het spel en zijn scherpe lichaamsbouw stelt hem in staat om veel defensief werk te doen. Coach Hanavan kent hem al, want ze speelden allebei voor Nymburk in Tsjechië en waren ook tegenstanders in het Cypriotische kampioenschap.

  • Ryan Richards: Deze Anglo-Jamaicaanse center van 2m11 en 115 kilo, gedrafteerd door de Spurs in 2010, neemt ruimte in onder de ringen, maar is ook een geweldige 3-point shooter voor zo’n speler. Deze pure linkshandige is een harde werker en is in Brussel al aan het trainen om fysiek klaar te zijn voor het seizoen 2020-2021.

Een VIP-tent en lagere prijzen:

Onder het andere nieuws dat de vele supporters die naar de persconferentie kwamen, blij maakte, ging de verlaging van de abonnementsprijzen zeker niet onopgemerkt voorbij. Dit is een van de manieren waarop de club heeft gekozen om de wedstrijden te compenseren die aan het einde van het seizoen 2019-2020 niet konden worden aangeboden als gevolg van het virus.

Gasten van de club en haar partners kunnen genieten van een gloednieuwe VIP-ruimte in de vorm van een feesttent op het solariumveld naast de sporthal van Neder-over-Heembeek.

Sterke argumenten om sponsors aan te trekken!

Het wereldberoemde strategische adviesbureau PWC voerde in 2019 een studie uit over sponsoring onder de titel “Sports Industry, Time to Transform?”. PWC plaatst Basketbal in de TOP 3 van de sporten waarin geïnvesteerd wordt na E-Sports en Voetbal.

Het Nielsen-adviesbureau, dat gespecialiseerd is in de evaluatie van het sponsorschap en in het bijzonder verantwoordelijk is voor de NBA, heeft van zijn kant de opdracht gekregen van de bond om de waarde van een hoofdsponsorschap in EMB-clubs te evalueren.

Een structuur gewijd aan de jeugd van de club:

Het team van EMBL (Phoenix Brussels) en de trainingsschool van de club (Excelsior Brussels) werden historisch gezien onder de verantwoordelijkheid van één enkele managementstructuur geplaatst. Gezien de uitstekende resultaten die de jongeren van de club hebben behaald, uit de kleine mandjes van de Phoenix Talent Academy, werd het steeds duidelijker dat als ze een eigen structuur zouden krijgen, ze het tempo van hun vooruitgang verder zouden kunnen opvoeren.

Terwijl André Dekandelaer voorzitter blijft van Phoenix Brussel, is het lot van Excelsior toevertrouwd aan een vernieuwd team onder leiding van Daniel Janssens. Hij en Laurent Monier zullen, met de steun van een versterkte staf, graag alle jongeren van de club laten bloeien en vooruitgang boeken in de best mogelijke sportieve omstandigheden. En waarom bieden we sommigen van hen niet hun eerste speelminuten aan op de verdiepingen van de eerste divisie. Een nieuw management, een aantrekkelijk D1-team, jongeren nog beter begeleid, het is zeker, er waait een nieuwe wind in het basketbal van de hoofdstad. Tot weerziens op 30 augustus, tijdens de Fan Day in Neder-over-Heembeek.